13 november 2008

Om du tittar dig i din spegel, vad vill du se då?
Är du en av alla människor som vill se en supermodell där?

Är du en av dem som vill se en smal midja som ser fäjkat ut?
Är du en av dem som dras till reklamen och tänker; shit, jag vill se ut som hon där?

Det är du. Det är jag. Det är oss jag snackar om.
Jag erkänner, då kan ju du också erkänna, för dig själv.


Varje dag ser vi en manipulerad bild.
Vi kan gå förbi en affär, där är cosmopolitan och andra tjejtidningar där man ser de fäjkade modellerna. Idag var jag med på Stintans redovisning. Den fick mig att tänka till. Den handlade om just retuscherade bilder. Fatta hur mycket manipulerat vi ser. Varje dag. TV, tidning, överallt i media. Det vill inte jag. När jag blir journalist ska ingenting vara fejk, allting ska vara verklighet. Det är min dröm att få skriva artiklar från hjärtat, om utseende, om självförtroende, om allting som rör vårat hjärta. Inte världen. Vi skapar världen. Vi skapar hur trivseln ska vara. Någon ska ju ta hand om hur man mår också. Och det vill jag göra. Jag vill påverka människor. Jag vill påverka ungdomar och andra generationer att få mer självkänsla. Det är farligt så vi lever.


Hur många gånger om dagen tänker jag inte; åh, jag vill bli smal. Åh, jag vill ha ett bättre ansikte. Jag vill helt enkelt byta utseende minst 5 gånger om dagen. Jag tänker inte alltid på det, men det är där runt tankarna är. Om inte dina tankar är såna, då beundrar jag dig. Grattis, du är en av de få som faktiskt gillar sig själv. Och det är fruktansvärt. Ska det vara så? Ska alla må dåligt på grund av media och den man själv är?


Gud har skapat mig till den jag är. Till mitt utseende. Till mina egenskaper. Allting, han har gjort det. Men ändå är jag osäker på mig själv.
Ändå är vi osäkra på oss själva. Det är hemskt.

Det vill jag ändra på, en dag ska jag ändra på det. Så, nu vet du en av två anledningar till varför jag vill bli journalist.
1: Jag älskar! att skriva.
2: Jag tycker att människor borde tycka bättre om sig själva, och det vill jag hjälpa till med.


Vi behöver faktiskt inte se ut som en supermodell.
De ser inte ens en gång bra ut.
Du är vacker precis som DU är.

1 kommentar:

  1. Vilket bra mål! Att påverka människor till det bättre! Jag tror på dig!

    SvaraRadera

Lämna gärna en hälsning :) Svaret kommer i din blogg om du har någon. Annars kommer den i samma inlägg som du skriver din kommentar i. :)

Ha det så bra! Tack. Kram/Clara